Projektledare

Vad jag gör:
Jag startar och driver samhällsnyttiga projekt och verksamheter, på konsultbasis. Gärna med fokus på kunskap och kultur, med ett digitalt klister.
Specialområden: internet, psykologi, litteratur och vetenskap.

2019:
Verksamhetsansvarig Internetmuseum (för Internetstiftelsen) fram till mars. Nybliven styrelseledamot IFK Norrköping, från februari. Projektledare nytt projekt Kvinnors Nätverk, start april. (För pratigt? Linkedin-versionen hittar du här.)

Tidigare:
Journalist: Har bland annat jobbat på TT Nyhetsbyrån, Internetworld, Norrköpings Tidningar och Nacka Värmdö Posten, där jag var webbansvarig och stf ansvarig utgivare. Jag skrev i nästan tio år för NT Kultur. Några av mina artiklar har även kunnat läsas i FLM, ETC, magasinet Television och Ny Teknik.

Projektledare: Medgrundare av webbyrån Saltsea 1998, som var aktiv i tio år. Förutom företagsuppdrag lanserade vi litteraturcommunityt Salka och nöjestidningen Avtryck. Som 14-åring startade jag Gopeking.net, som fortfarande har ett par tusen dagliga besökare. På senare år har jag skapat webbshoppen Postr.se och Kvinnors Nätverks sajt.

Utbildning:
Journalistikstudierna bedrevs vid JMK. 2014-2015 läste jag psykologi med fokus på neurovetenskap i ett år på Karolinska Institutet. Hittills har jag 5,5 års högskolestudier, och jag försöker att lägga till poäng med jämna mellanrum.

Några utvalda projekt:
Internetmuseum (som helhet)
Föreläsning Digikult och Internetdagarna
Kvinnors nätverks sajt
Linnamottagningens Webbutbildning
“Våra rättigheter” – guide till nyanlända
Samarbete Internetmuseum och Nordiska museet
Samarbete Internetmuseum och Wikimedia