Författare

Författare

 
bb_12512.jpg
jc3a3c2b6rgen_bb_12529.jpg

Foto: Johannes Helje

Jag debuterade 2017 som romanförfattare med romanen ”Ensamma tillsammans”. Den har getts ut av United Stories via nätbokhandlar, via Mima förlag i den traditionella bokhandeln och av Storytel som ljudbok. Titeln är en blinkning till psykologen Sherry Turkles bok Alone together, som behandlar det digitala samhället. Historien utspelar sig till stor del på psykologprogrammet vid Karolinska Institutet (här finns några pressklipp där jag broderar ut mig lite mer om det).

I åldrarna 20-23 satte jag samman fem romaner, men drabbades snart av skrivkramp. Det mynnade ut i projektet Bagatellerna, med korta texter, ursprungligen författade på baksidan av kuvert. Texterna lades efter några år ut på Instagram och jag nådde en större läsekrets (än kuverten). Jag skriver fortfarande så gott som dagligen på Bagatellerna (som också fått en fristående sajt genom läsaren och webbdesignern Daniel Modig).

Poddnovellerna är ett kapitel för sig. Sveriges Radios Radionovellen beställde en novell, men jag skrev 13 (den som sändes hette ”Män som inte väntar” och gick i i P1). Övriga berättelser placerades i novellpodden ”Människor som går iväg”, varje text med en ny röst.

2018 färdigställde jag romanen Maxim, som ges ut 2019/2020.