Projektledare

Vad jag gör:

Jag startar och driver samhällsnyttiga projekt och verksamheter, på konsultbasis. Gärna med fokus på kunskap och kultur, med ett digitalt klister.

Sedan 2019 är jag projektledare för digital insamling vid Nordiska museets avdelning för framtidsfrågor. Där har jag bland annat lett museets coronainsamling och barninsamlingen Mitt liv.

Tidigare:

Journalist: Har bland annat jobbat på TT Nyhetsbyrån, Internetworld, Norrköpings Tidningar och Nacka Värmdö Posten, där jag var webbansvarig och stf ansvarig utgivare. Jag skrev i nästan tio år för NT Kultur. Några av mina artiklar har även kunnat läsas i FLM, ETC, magasinet Television och Ny Teknik.

Projektledare: Från början: medgrundare av webbyrån Saltsea 1998, som var aktiv i tio år. Förutom företagsuppdrag lanserade vi litteraturcommunityt Salka och nöjestidningen Avtryck. Som 14-åring startade jag Gopeking.net, som fortfarande har ett par tusen dagliga besökare. Jag var styrelseledamot i IFK Norrköping 2019-2021. 2015-2019 arbetade jag med Internetmuseum, bland annat som verksamhetsansvarig.

Utbildning:

Journalistikstudierna bedrevs vid JMK. 2014-2015 studerade jag på psykologprogrammet vid Karolinska Institutet. Hittills har jag 5,5 års högskolestudier, och jag försöker att lägga till poäng med jämna mellanrum.

Några utvalda projekt:

Nordiska museets coronainsamling (sammanfattande blogginlägg)
• Barninsamlingen “Mitt liv” (ihop med UR)
Insamlingen och den digitala utställningen “Vår framtid” (och framtidsdagen med Institutet för framtidsstudier)
Internetmuseum (som helhet)
Föreläsning Digikult och Internetdagarna
Kvinnors nätverks sajt
Linnamottagningens Webbutbildning
“Våra rättigheter” – guide till nyanlända
Samarbete Internetmuseum och Nordiska museet
Samarbete Internetmuseum och Wikimedia