Författare

Jag debuterade 2017 som romanförfattare med romanen ”Ensamma tillsammans”. Den har getts ut av United Stories via nätbokhandlar, via Mima förlag i den traditionella bokhandeln och av Storytel som ljudbok. Titeln är en blinkning till psykologen Sherry Turkles bok Alone together, som behandlar det digitala samhället. Historien utspelar sig till stor del på psykologprogrammet vid Karolinska Institutet (här finns några pressklipp där jag broderar ut mig lite mer om det).

I åldrarna 20-23 satte jag samman fem romaner, men drabbades snart av skrivkramp. Det mynnade ut i projektet Bagatellerna, med korta texter, ursprungligen författade på baksidan av kuvert. Texterna lades efter några år ut på Instagram och jag nådde en större läsekrets (än kuverten), för att senare skickas ut i nyhetsbrevsform och på en egen sajt.

Poddnovellerna är ett kapitel för sig. Sveriges Radios Radionovellen beställde en novell, men jag skrev 13 (den som sändes hette ”Män som inte väntar” och gick i i P1). Övriga berättelser placerades i novellpodden ”Människor som går iväg”, varje text med en ny röst.


Journalist


Jag har bland annat jobbat på TT Nyhetsbyrån, Internetworld, Norrköpings Tidningar och Nacka Värmdö Posten, där jag var webbansvarig och stf ansvarig utgivare. Jag skrev i nästan tio år för NT Kultur. Några av mina artiklar har även kunnat läsas i FLM, ETC, magasinet Television och Ny Teknik.
Mina studier bedrevs vid JMK.

Utvalda jobb från senare år:

Intervju med Max Tegmark (Ny Teknik)
Filmade intervjuer med internetpionjärer (Internetmuseum)
Serietidningen om internets historia (Internetmuseum)
Forskningsartikel om Internetmuseum (Nordicom)
Artikel om Internetpsykiatri (TT Nyhetsbyrån)

Arkiv:

2006-2013 • Intervjusamling
2006-2013 • Reportagesamling
2012-2013 • Serien Mitt kvarter där arkitekter gått på nostalgitripp (vann pris för årets kulturreportage på Gratistidningarnas gala)
2005-2012 • Krönikor om IFK Norrköping